Koti joka tuo mielenrauhaa

– Mutta MITEN?

Hektisessä nykymenossa moni kaipaa kodiltaan rauhaa ja järjestystä. Rauhallinen ympäristö, jossa viihdymme rauhoittaa myös mieltämme ja saa meidät rentoutumaan. Jos käytät hetken aikaa kotisi sisustuksen miettimiseen myös tältä kantilta, voi se maksaa sinulle takaisin monin verroin parempana mielenä, jaksamisena ja yleisenä hyvinvointina. Alla muutama keino, joita kannattaa ainakin kokeilla. 

 

Kodin värimaailma

Kannattaa luoda yleissilmäys kodin värimaailmaan. Ovatko kotisi värit synkassa keskenään? Löydätkö niille yhteisen teeman ja miellyttääkö värimaailma sinua? 

Jos kotisi väriskaala on kuin sekametelisoppa, kannattaa aluksi miettiä minkä värimaailman kotiisi haluaisit ja sitten pyrkiä karsimaan sellaiset värit pois, joista et pidä tai jotka eivät sovi kokonaisuuteen. Tämä rauhoittaa tilaa ja sekä mieltäsi.  Värikarsinnan voit tehdä esim. huonekaluja vaihtamalla tai maalaamalla niitä. Jos kyseessä  on epämieluisan värinen pienempi esine, sen voi aina pyrkiä laittamaan ovien taakse piiloon. 

Jotkut meistä ovat vaihtelunhaluisempia kodin värimaailman suhteen  kuin toiset. Silloin kodin isot elementit, kuten raskaat huonekalut, keittiökalusteet, sohvat jne. kannattaa valita niin, että ne olisivat mahdollismman neutraalin värisiä. Vaihtelua kotisi väritykseen saat  vaihtamalla pienempiä ja kevyempiä elementtejä, kuten esim. teksitiilejä, verhoja ja mattoja.  

Rauhallinen koti

MIELUISAT JA MUKAVAT HUONEKALUT

Huonekaluissa monesti vähemmän on enemmän. Erityistä huomiota kannattaa kiinnittää huonekaluissa niiden kokoon, mukavuuteen ja sekä siihen, että ne ovat oman maun mukaisia ja sopivat kokonaisuuteen. 

Ihmisinä kehitymme ja muutumme. On ihan ok haluta välillä päivitystä myös kotiinsa. Tällöin kannattaa muistaa, että huonekalujen ja kotimme esineiden ei tarvitse olla sinulle ikuisia. Vaikka ne olisivat vielä ihan hyväkuntoisia, niistä voi silti päättää myös luopua ja laittaa kiertoon. Näin on myös helpompi luoda harmonista kokonaisuutta, varsinkin jos tavoittelet, jotain tiettyä tyyliä, kuten esim. skandinaavisuutta tai selkää modernia kotia. 

KODIN SÄILYTYSRATKAISUILLA LISÄNELIÖITÄ

Rauhallisen mielenrauhaa tuovan kodin saavuttaminen voi olla joskus kiven takana – varsinkin kun elämme nykypäivän tavarapaljoudessa.. Tämä saattaa hankalaoittaa joskus jopa arjen askareista selviämistä, varsinkin, jos kodin tavaroille ei ole riittävästi säilytystilaa ja neliöt tuntuvat loppuvan täysin kesken. Tätä aihetta olen pohtinut hieman tarkemmin ja kerännyt 10 parasta vinkkiäni sinulle, joka tuskailet kodin riittämättömien neliöiden tai epäkäytännöllisten säilytysratkaisujen kanssa. Alta voit tilata sähköpostiisi maksuttomaan oppaan, jossa kerron  10 vinkkiäni miten voit saada kotiisi lisäneliöitä – kotiasi vaihtamatta. 

Jos haluat työskennellä kanssani henkilökohtaisesti,
ota yhteyttä!
Kristiina Ilves - Willa Krystle

Jätä yhteystietosi ja lyhyt viesti miten voin olla avuksi. Voit toki myös soittaa minulle + 358 40 5190205.